Libercam MACS op Nijmeegse Vierdaagse

Ieder jaar trekken er meer dan één miljoen mensen naar Nijmegen om de vierdaagse bij te wonen. Naast het wandelen wordt er ook een week gefeest in de binnenstad. Dit brengt drukte, onoverzichtelijke situaties en risico’s met zich mee. Vandaar dat de NS in samenwerking met Politie Gelderland-Midden wederom @Xit heeft benaderd voor volledig autonome videobewaking van het Centraal Station.

Vrijdag 15 juli hebben onze medewerkers in nog geen halve dag twee MACS units geïnstalleerd op het centraal Station van Nijmegen. Aan iedere MACS unit zaten twee hoogwaardige Axis camera’s die op afstand bestuurd kunnen worden. De beelden werden via het 3G netwerk naar een server in ons eigen datacenter in Breda gestuurd. Naast het installeren van deze camerasystemen heeft @Xit ook drie ‘meldkamers’ geïnstalleerd voor Politie, Spoorwegpolitie en Gemeente Nijmegen. Deze drie partijen konden vrijdagmiddag al gebruik maken van de beelden zonder daar zelf iets voor te doen.

De beelden waren op alle locaties op ieder gewenst moment te bekijken door middel van onze gebruiksvriendelijke Argos videomonitoring software. De beelden worden hiermee direct van de server in ons datacenter afgelezen. Dit betekend dat er meerdere partijen op hetzelfde moment de beelden kunnen bekijken zonder dat de kwaliteit verloren gaat. De camerasystemen zijn na afloop van de vierdaagse weer opgehaald en staan klaar om waar dan ook directe videobewaking te leveren.

@Xit heeft een totaaloplossing aangeboden en vervolgens geleverd. De betrokken partijen waren zeer tevreden over de kwaliteit en service en er is zelfs al gesproken over een uitbreiding naar acht camera’s voor de vierdaagse van volgend jaar.